Ballina Lajme Katër Masat Ekonomike- Nga ulja e taksave deri tek ndihma direkte prej...

Katër Masat Ekonomike- Nga ulja e taksave deri tek ndihma direkte prej 100 € për qytetarët e rritur

1050
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Paketa ekonomike e masave vlen 5.1 miliardë euro, ose 608.3 miliardë dinarë. Sipas Ministres së Financave Sinisa Mali, duke paraqitur gjysmën e buxhetit tonë vjetor, ose 11 përqind të PBB-së së Serbisë, kur paraqet një paketë mbështetjeje për ekonominë dhe qytetarët.

Grupi i parë i masave ka të bëjë me lehtësimet tatimore, domethënë pagesa të shtyra të prapambetjeve tatimore, me shlyerjen e mëvonshme të kësteve.

----

Grupi i dytë i masave përfshin pagesa direkte për kompanitë përmes pagimit të tre pagave minimale.

Grupi i tretë i masave ka për qëllim ruajtjen e likuiditetit të subjekteve ekonomike në kushtet e krizës ekonomike që pritet gjatë dhe pas përfundimit të një emergjence.

Grupi i katërt i masave ka të bëjë me pagesën e ndihmës direkte në vlerë prej 100 Euro në RSD ekuivalent me të gjithë qytetarët e rritur të Serbisë

----- ----