Ballina LifeBizare Jeta pas vdekjes është e pamundur, thonë shkenctarët

Jeta pas vdekjes është e pamundur, thonë shkenctarët

74
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Shkencëtari thotë të mos mashtrohemi: Jeta pas vdekjes është e pamundur.

Edhe pse shkenca na ka dhuruar shumë të mira, ajo mund të jetë edhe bartëse e lajmeve të këqija.

Një shkencëtar mendon se duhet të pranojmë që nuk ka jetë të përtejme dhe të vazhdojmë me jetën tonë në këtë aeroplan tokësor, raporton “indy100”

Sean Carroll, një kozmolog dhe profesor i fizikës në Institutin e Teknologjisë në Kaliforni, tha se ligjet e fizikës që bazohen në jetën e përditshme janë kuptuar plotësisht.

Dr Carroll shpjegoi se për të pasur një jetë të përtejme, vetëdija duhet të ndahet plotësisht nga trupi ynë fizik. Por në vend të një shpirti të përhershëm, vetëdija duket se përbëhet në thelb nga një seri atomesh dhe elektrone.

Dr Carroll shtoi: “Pretendon se një formë e vetëdijes vazhdon pasi trupat tanë të vdesin dhe të kalben në atomet e tyre përbërëse që përballen me një pengesë të madhe, të padurueshme”.

Nuk ka asnjë mënyrë brenda atyre ligjeve të lejojë që informacionet e ruajtura në trurin tonë të vazhdojnë pasi të vdesim.

E thënë thjesht, QFT dikton që ekziston një fushë në univers për secilin lloj grimcash, një për të gjitha fotonet, një tjetër për elektronet dhe çdo lloj grimcë tjetër.

Nëse do të kishte një lloj jete të përtejme, testet kuantike do të zbulonin “grimcat shpirtërore” dhe “forcat shpirtërore”.

---- ----
-----