Ballina LifeBizare Ja disa momente në shtëpi ku higjiena është edhe më e rëndësishme

Ja disa momente në shtëpi ku higjiena është edhe më e rëndësishme

19
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Por një në katër njerëz mendojnë se kontakti me mikrobet është i dobishëm. Kur përgatitni ushqimin, kur merrni dhe hidhni mbeturinat, por edhe kur kujdeseni për anëtarët e familjes me infeksione ose kujdeseni për kafshët shtëpiake. Këto janë disa nga tetë pikat apo veprimet, në të cilat duhet t’i kushtohet vëmendje e veçantë higjienës së identifikuar nga një raport nga Shoqata Mbretërore Britanike për Shëndetin Publik, sipas të cilit një person në katër nuk i jep rëndësi të mjaftueshme pastrimit të shtëpisë.

Për dokumentin, janë intervistuar 2,000 njerëz, shkruajnë autorët dhe 23% thanë se fëmijët duhet të ekspozohen ndaj mikrobeve të rrezikshme për të ndërtuar sistemin e tyre imunitar. “Ky është një besim potencialisht i rrezikshëm, – shkruajnë, – që mund të çojë në ekspozim ndaj infeksioneve të rrezikshme. Njerëzit duhet të përqendrohen në pastrimin e zonave specifike në kohë të caktuara, edhe nëse ato duken të pastra, për të parandaluar përhapjen e mikrobeve ‘të këqija’. Aktivitetet e tjera nën vëzhgim janë të hash me duar, pasi ke qenë në banjo, pasi ke teshtirë, apo pasi ke marrë pluhurat në shtëpi. Në të gjitha këto raste është thelbësore të lani duart, rekomandojnë ekspertët, ndërsa pastrimi i sipërfaqes është i rëndësishëm kur merreni me ushqimin.

 

---- ----
-----