Ballina Lajme nacionale Instituti i Shëndetit njofton se në Kosovë nuk ka të sëmurë nga...

Instituti i Shëndetit njofton se në Kosovë nuk ka të sëmurë nga ethet hemorragjike

21
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Nuk ka asnjë të sëmurë në Kosovë nga ethet hemorragjike.

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka njoftuar se nuk ka të sëmurë nga ethet hemorragjike, derisa ka apeluar për kujdes nga pickimi i rriqrave.

Përmbajuni rekomandimeve të Institutit Kombëtar që të mbroheni nga Ethet hemorragjike!

Mos qëndroni gjatë dhe pa nevojë në livadhe dhe vende me shkurre,

Nëse patjetër duhet të jeni të pranishëm në këto vende vesh rroba të gjata dhe pantallonat futni në çorapë,

Duhet të përdorni preparate me të cila lyejmë pjesët e trupit të cilat i dëbojnë insektet nga trupi i njeriut e sidomos në pjesët e zbuluara të trupit, (shuplakat, qafën),

Kontrolloni trupin mos keni ndonjë rriqër gjatë qëndrimit në vatër,

Kontrolloni përsëri trupin pas largimit nga livadhi apo vendet me shkurre,

Nëse keni rriqër në trup ofrohuni në qendrën më të afërt mjekësore sa më shpejt,

Kositja e barit të bëhet në vazhdimësi (oborr dhe livadhe),

Pastrimi dhe dezinfektimi i stallave të bëhet në vazhdimësi,

Mbajtja e higjienës personale në nivelin më të lartë.

---- ----
-----