Ballina Lajme nacionale Humbi 13 anëtarë të familjes, ish-ushtari i UÇK-së: I gatshëm të luftoj...

Humbi 13 anëtarë të familjes, ish-ushtari i UÇK-së: I gatshëm të luftoj sërish

20
SHPËRNDAJE

“Nuk mendoj se serbët do të na japin ndonjë gjë. Shpresoj që të mos ketë një tjetër luftë, por ne do të luftojmë sërish nëse është e nevojshme. Kemi punë të papërfunduara”, deklaroi Berat Dana i cili po qëndronte së bashku me një grup të ish-bashkëluftëtarëve kur u intervistuan nga “The Indipendent”.

Ky medium britanik ka shkruar për masa krat që ndodhën në Gjakovë para 20 vitesh, dhe citon Danën të cilit i janë privuar nga jeta 13 anëtarë të familjes së tij ndërsa ai po luftonte në radhët e UÇK-së.

Gazeta përshkruan se si janë vr arë e torturuar njerëz dhe shumë objekte historike janë shkatërruar.

Dana kishte arritur të gjente dy policë të cilët ishin të përfshirë në masa krën e 10 majit 1999, ku mbetën të privuar nga jeta anëtarët e familjes së tij.

“Gjeta emrat e dy policëve të cilët ishin të përfshirë në arre-stime dhe i kontaktova pas luftës. Dëshiroja të zbuloja se çfarë ndodhi me të zhdukurit. Gjurmova një në Mal të Zi, por më thanë se ishte i sëmurë. Pra, kemi të gjitha këto vr asje dhe nuk është e lehtë të falësh”, tha ai.

Shkëndije Hoda është pjesë e një grupi që po grumbullon dëshmi për të gjitha ato çfarë ngjanë në Gjakovë, duke i dorëzuar Prokurorisë dhe duke u kujdesur që të mos i mbulojë pluhuri i harresës.

Vëllai i Shkëndijës, Hekurani, i cili edhe ai ka qenë pjesë e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ka rrëfyer se pa ndihmën e NATO-së, SHBA-së dhe Britanisë së Madhe, nuk do të ishte i mundur çlirimi i Kosovës.

-----