Ballina AKTUALE Gent Cekaj fshirjen e adresave ne Luginë e ngrit në Këshillin Europian

Gent Cekaj fshirjen e adresave ne Luginë e ngrit në Këshillin Europian

102
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Ministri për Evropë dhe punë të jashtëme, Gent Cekaj qështjën e fshirjes së adresave të Shqiptarëve në Luginën e Preshevës e ka ngritur në këshillin Europain.

Një bisedë jashtëzakonisht e dobishme me Sekretaren e Përgjithshme të Këshillit të Evropës, znj. Marija Pejčinović Burić, lidhur me procesin e fshirjes së adresave të shqiptarëve në Luginën e Preshevës.

Ne presim që trupat përkatës të Këshillit të Evropës ta trajtojnë këtë çështje me vëmendjen e duhur, për të garantuar mbrojtjen e të drejtave themelore të shqiptarëve në Luginë.

Në të vërtetë, kjo mbledhje virtuale është vetëm pjesë e një aksioni më të gjerë diplomatik, për të ngritur alarmin e madh e rritur ndjeshmërinë ndërkombëtare për fshirjen e adresave she gjendjen e përgjithshme ekonomike, shoqërore dhe politike të shqiptarëve në Medvegjë, Bujanoc e Preshevë.

---- ----
----
-----
-----