Ballina Sport FSHF merr për shembull federatën gjermane, ja të veçantat e Protokollit Sanitar...

FSHF merr për shembull federatën gjermane, ja të veçantat e Protokollit Sanitar për rifillimin e futbollit

24
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

 

----

Federata Shqiptare e Futbollit ka marrë për shembull Federatën Gjermane të Futbollit në lidhje me përpilimin e Protokollit Sanitar, i nevojshëm për të siguruar që të gjithë aktorët e përshirë në një ndeshje futbolli të mos rrezikojnë shëndetin, ndërsa po përgatitet për rifillimin e aktivitetit futbollistik në vend.

Në bazë të protokollit, duke nisur nga fëmijët e topave, skuadrat dhe përfaqësuesit e mediave nuk do të rrezikojnë infektimin me COVID-19.

FSHF ka menduar të adaptojë skemën e DFL-së, Ligës Gjermane të Futbollit, që është një hap para kampionateve në tjera elitare në këtë çështje dhe pret nga dita në ditë lejen e kancelares Angela Merkel.

Në bazë të draftit, në një ndeshje futbolli të Kategorisë Superiore, të jenë gjithsej 179 persona, të cilët do të jenë të ndarë:

Ndarja në stadium:

(Zona1, Fusha) përbëhet nga lojtarët, trajnerët, stafi teknik dhe gjyqtarët (jo më shumë se 88 persona)

(Zona2, Tribuna) përbëhet nga punonjës e transmetimeve TV, Stafi dhe Delegacionet e ekipeve dhe disa nga përfaqësues të tjerë të mediave apo edhe stafi i higjienës(jo më shumë se 59 persona). Ky grup mund të hyjë edhe në stadium, por duhet të mbajë një distancë nga grupi i gjelbër (Zona 1).

(Zona 3, Përreth Stadiumit) përfshin përfaqësuesit e forcave të rendit, regjinë e televizioneve, punëtorët e fushës dhe zjarrfikësit (jo më shumë se 20 persona).

Një nga pikat më të rëndësishme në këtë draft, janë testet ndaj Covid-19, të cilat skuadrat duhet t’i paraqesin jo më vonë sesa ora 10 e mëngjesit të ditës së ndeshjes. Lidhur me pjesën e grumbullimeve stërvitore, ndeshjeve futbollistike etj., sipas protokollit të OBSH-së dhe rekomandimit të mjekëve, duhen ndjekur dhe zbatuar udhëzimet e mëposhtme në mënyrë rigoroze:

Udhëzimet për ushtrimin e aktivitetit:

-Një shërbim mjekësor sanitar, i pajisur me skaner për matjen e temperaturës, në hyrjen e stadiumit, për të gjitha subjektet e autorizuar.

-Një dokument me të gjitha normat higjieno-sanitare të adoptuara në secilin impiant sportiv, përpara zhvillimit të çdo eventi, i cili u duhet prezantuar autoriteteve, në rast kërkese.

-Një modul elektronik për të certifikuar subjektet që do të hyjnë në impiant dhe masa kontrolluese për të evituar sa më shumë rrezikun e infeksionit.

-Do të vendosen dezinfektues duarsh në të gjitha këto mjedise për tu ardhur në ndihmë futbollistëve, stafeve dhe zyrtarëve;

-Të gjithë stafet të qëndrojnë me maska dhe doreza gjatë punës, para, gjatë dhe pas ndeshjeve; Përdorimi i maskave dhe dorezave është i detyrueshëm sidomos gjatë udhëtimeve të ekipeve, pra në autobusë, në furgona dhe çdo grumbullim tjetër të detyrueshëm në vende të mbyllura;

-Hotel ekskluziv për ekipin ose katin / zonat ekskluzive për të shmangur kontaktin me vizitorët e tjerë të hotelit.

Kush hyn në stadium, përveç skuadrave:

-Zyrtarët e ndeshjes.

-10 persona zyrtarë të autorizuar nga çdo skuadër, qëndrimi është I lejuar vetëm në tribunë dhe me një largësi prej 2 metra nga njëri-tjetri.

-4 fëmijë për kapjen e topave.

-Përgjegjësit e sigurisë publike 4 persona, stjuardët e parashikuar në zonat e piketuara deri në 20 persona, zjarrfikësit 4 persona, operatorët e ndihmës së shpejtë, të parashikuar sipas ligjit.

-Vetëm operatorët televizivë dhe gazetarët e rrjeteve titullare të drejtave të transmetimit “live”.

-Fotografët zyrtarë dhe zyra e shtypit e të dyja skuadrave.

-Gazetarët dhe fotografët e autorizuar nuk do të jenë më shumë se 20 vetë, por ndërkohë ata do të jenë të ndaluar që të kenë kontakte me personelin e dy skuadrave.

-Në tribunën e shtypit, të gjithë gazetarët dhe fotografët e akredituar do të duhet të qëndrojnë të paktën 2 metra larg njëri-tjetrit.

-Në terrenin e lojës do të mund të zbresin vetëm fotografët zyrtarë të të dyja klubeve.

-Ndërsa ata të jashtmit do të kenë një vend të rezervuar dhe të kushtëzuar, por kurrsesi brenda terrenit të lojës.

----- ----