Ballina AKTUALE Fshati Turi, punë të vogla, por me dashuri të madhe

Fshati Turi, punë të vogla, por me dashuri të madhe

2094
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

“Ne s’mund të bëjmë dot gjëra të mëdha, vetëm gjëra të vogla me dashuri të madhe”, këto janë fjalët që na ka lënë e madhja Nënë Tereza për vullnetarizmin.

Në këto rrethana, këto fjalë i përshtaten më së miri disa të rinjve nga fshati Turi, të cilët prej disa ditësh kanë nis një aksion për pastrimin e rrugëve të fshatit të tyre, grumbullimin e mbeturinave si dhe lyerjen e trafostacionit elektrik në fshatin Turi.

----

Turia, është një fshat karakteristik i vogel, në rrëzë të malit, vetëm pak kilometra larg qytetit të Bujanocit.

Gazetari nga ky fshat me të drejt e ka quajtur “TURIA, e vogël si qershia, por e ëmbël si ajo”.

Vlen të theksohet se aksione të tilla vullnetarizmi janë ndërmarrë dhe me parë dhe nuk vijnë si pasojë e situatës së jashtëzakonshme të COVID19.

----- ----