Ballina Teknologji Facebook detyron përdoruesit e WhatsApp të ndajnë të dhënat e tyre personale,...

Facebook detyron përdoruesit e WhatsApp të ndajnë të dhënat e tyre personale, ose të largohen nga platforma

34
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Përdoruesit e WhatsApp duhet të ndajnë të dhënat e tyre personale me kompaninë mëmë Facebook, thuhet në politikën e re të privatësisë së aplikacionit.

WhatsApp do ndajë informacione private që shkojnë dukshëm përtej emrave dhe fotove të profilit nën politikën e re. Numrat e telefonit, librat e adresave, përditësimet e statusit dhe madje edhe të dhëna të hollësishme për llojin e telefonit që ata po përdorin do të futen në arkivat e Facebook.

Kushdo që bën biznes në WhatsApp – informacioni në lidhje me adresat e transportit, blerjet dhe shumën e parave të shpenzuara, gjithashtu i përket Facebook nën politikën e re, e cila supozohet të hyjë në fuqi më 8 shkurt. Ndryshimet u postuan në heshtje në aplikacion faqe në internet të hënën.

Kompania u zbuloi përdoruesve se informacioni i tyre personal mund të përdorej për të ‘ndihmuar në funksionimin, sigurimin, përmirësimin, kuptimin, personalizimin, mbështetjen dhe tregun e Shërbimeve tona’ për përdoruesit që e pranojnë.

Përdoruesve që nuk pranojnë politikat e reja të ndarjes së të dhënave do t’u çaktivizohen llogaritë. Nëse ata nuk ndërmarrin veprime brenda 120 ditëve, llogaritë e tyre do të fshihen plotësisht.

---- ----
----
-----
-----