Ballina AKTUALE Elektrodistribucioni në mes të dimrit po i shkyq rrymën banorëve të komunës...

Elektrodistribucioni në mes të dimrit po i shkyq rrymën banorëve të komunës së Bujanocit

423
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Javët e ditët e fundit, elektrodistribucioni ka ndërmarr aksione në komunën e Bujanocit, për shtëpit të cilat kanë borxhe deri në një shifër të caktuar, po i ndëprehet furnizimi me rrym përkatësisht po bëhet prerja e kabllove kryesor.

Shtëpive të cilave po i ndërprehet rryma elektrike, nuk po mund të furnizohen me rrymë deri sa të bëhet pagesa e plotë e borxhit të cilin e posedon qytetari.

Mirëpo, qytetarët po ankohen se çkyqja nga sistemi po bëhet në stinën ku rryma është e domësdoshme.

Shumë shtëpi në vendin tonë, për ngorhje e shrytzojnë rrymën elektrike.

Aksionet e fundit kryesisht janë ndërmar në fshatrat e malsis së Bujanocit dhe shum shtëpi raportohet se janë pa mundësi shfrytzimi edhe në fshatin Konçul.

Në qytetin e Bujanocit aksioni i filluar që në muajin dhjetor ende nuk ka përfunduar, por e keqja është se nga ky aksion shumica e prekur janë nacionaliteti Shqiptar.

Fshati Tërnoc raportohet se gjatë gjithë muajit janar, në çdo lagje kanë qarkulluar kontrolla të shumta e të cilët ndoshta edhe pa urdhër kontrolle, janë futur në shtëpi për të gjetur parregullsi vetëm e vetëm për përfitime personale të puntorëve.

E kontrollat kryesisht njoftohemi se puntorët janë nga qytetet serb të Vranjës dhe Nishit.

Pasi po i “prehet” rryma shfrytësusve nuk po i lidhet deri sa të bëhet pagesa totale e borxhit.

Ndër të tjera, parregullësit më të mëdha kryesish bëhen stinën e ftohtë të dimrit.

/bujanoci.net/

---- ----
----
-----
-----