Ballina Teknologji Edhe iteligjenca artificiale “mashtrohet”

Edhe iteligjenca artificiale “mashtrohet”

23
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Për të mashtruar Inteligjencën Artificiale në njohjen e objektit mjaftojnë vetëm mjetet e vjetra, stilolapsi dhe letra.

Sipas një eksperimenti të përshkruar nga kompania “OpenAI” në blogun e saj, në fakt, nëse një objekt ka të bashkangjitur një “post-it”, që i referohet emrit të një gjëje tjetër, mjafton të bëni algoritmin e gabuar.

Për shembull, nëse një sharrë elektrike paraqitet e vetme, algoritmi e njeh saktë si të tillë, por nëse mbi të vizatohet shenja e dollarit, për algoritmin ajo bëhet një derrkuc ruajtës parash.

“Ne e quajmë këtë lloj sulmi “sulm tipografik”, shpjegojnë ekspertët në blogun e kompanisë.

“Aftësinë e sistemit për të lexuar shumë mirë tekste mund ta shfrytëzojmë deri në atë pikë kur fotografia e një fjalie të shkruar me dorë mjafton për ta mashtruar atë”, shtojnë ata.i

---- ----
-----