Ballina Teknologji Dronët-vëzhgues parashikojnë katastrofat natyrore

Dronët-vëzhgues parashikojnë katastrofat natyrore

54
SHPËRNDAJE

Nuk ishte një sfidë për të vendosur komunikim midis dronëve, por për të krijuar një bateri afatgjate.

Zakonisht dronët nuk qëndrojnë më shumë se gjysmë ore në ajër, por me një shpërndarje më të zgjuar të burimeve, ky sistem zgjat tre deri në pesë herë më gjatë ndërsa mbulon një zonë të madhe.

Dronët gjithashtu mund të formojnë një pikë të nxehtë Wi-Fi që i mban njerëzit në internet kur nuk ka internet.

Këto roje të telekomanduara duhet të jenë relativisht të lirë, madje edhe më të lirë se disa dronë profesionistë. Ata janë gjithashtu më rezistues se disa sisteme paralajmëruese.

Aty ku stacionet e monitorimit të lumenjve shpesh shemben në përmbytje dhe katastrofa të tjera natyrore, dronët mund të fluturojnë mbi kaos për aq kohë sa ata kanë fuqi të mjaftueshme.

Për dallim nga shumë projekte kërkimore, ky sistem tashmë ka një blerës.

Autoriteti i Menaxhimit të Fatkeqësive në Vietnam do të përdorë një rrjet dronësh për të ndihmuar monitorimin e motit ekstrem dhe shërbimet e kontaktit të urgjencës.

The post Dronët-vëzhgues parashikojnë katastrofat natyrore appeared first on LajmiFundit – Lajmet e Fundit nga Shqiperia.

----- ----- ----- -----