Ballina LifeBizare Droga LSD do të legalizohet në SHBA: Mund të shërojë sëmundje të...

Droga LSD do të legalizohet në SHBA: Mund të shërojë sëmundje të rënda mendore

10
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Shtetet e Bashkuara të Amerikës mund të legalizojnë përdorimin e drogërave sintetike të njohura si LSD dhe halucinogjenëve të tjerë për përdorim terapeutik deri në vitin 2023.

Lajmi është konfirmuar pas një studimi të kryer nga Universiteti i Kalifornisë në San Francisko, i cili u botua nga revista shkencore Natyre Medicine, e cila shpjegon se si disa halucinogjenë si N-metilamfetaminia, Ecstasy ose Molly ndihmonin në shërimin e çrregullimit të stresit post-traumatik, nëse shoqëroheshin me terapi psikoanalitike.

Rezultati i këtij studimi do krijojë mundësinë që FDA të autorizojë halucinogjenët, siç mund të jetë LSD për të trajtuar personat me probleme të rënda psikologjike. Ndërsa, nuk përjashtohet që me kalimin e kohës, përdorimi shëndetësor i tyre të legalizohet.

LSD-ja ose Lysergic acid diethylamide është një drogë gjysmë-sintetike e prodhuar nga acidi lisergjik, gjendet në një kërpudhë që rritet në bimën e thekrës dhe drithëra të tjera.

The post Droga LSD do të legalizohet në SHBA: Mund të shërojë sëmundje të rënda mendore appeared first on KOHA.

---- ---- ----
-----