Ballina LifeBizare Do befasoheni/ Dhoma e artë me ujin më të pastër në botë...

Do befasoheni/ Dhoma e artë me ujin më të pastër në botë (Fotot)

13
SHPËRNDAJE
Shkencëtarët dërgojnë neutrino nga ana tjetër e Japonisë dhe i presin këtu

Super Kamiokande, diktuesi i neutrinos, është një eksperiment që po kryhet në Japoni brenda një ndërtese të lartë sa 15 kate, të ndërtuar nën këmbët e një mali në Japoni.

Neutrinot janë grimca nënatomike që kalojnë përmes trupave tanë gjatë gjithë kohës.

Duke studiuar neutrinot, mund të mësojmë për supernovat dhe përbërjen e universit.

Kjo pajisje është plot me ujë ultra të pastër që mund të mbledhë vlerat ushqyese nga flokët dhe të tretë metalin po të hidhet me presion.

-----