Ballina LifeBizare Do befasoheni/ 15 foto që tregojnë ndryshimin mes Koresë së Veriut dhe...

Do befasoheni/ 15 foto që tregojnë ndryshimin mes Koresë së Veriut dhe Koresë së Jugut

61
SHPËRNDAJE

Në vitin 1945, Koreja u nda në Korenë e Jugut dhe Korenë e Veriut. Për më shumë se 70 vjet, marrëdhëniet midis këtyre 2 vendeve kanë qenë mjaft të tensionuara. Vetëm kohët e fundit, udhëheqësit koreanë arritën të zhvillojnë një samit produktiv (18-19 Shtator 2018) gjatë të cilit ranë dakord për një numër aktivitetesh të përbashkëta.

Përkundër faktit se Koreja e Veriut komuniste dhe Korea e Jugut demokratike janë fqinjë, jeta në këto 2 vende është krejtësisht e ndryshme.

Fotografi Ed Jones vendosi të bëjë disa foto nga dy vendet dhe t’ia tregojë pjesës tjetër të botës. Në foto mund të shihni se rrobat, ambientet e brendshme dhe mjediset janë më moderne në Korenë e Jugut. Por shpirti i këtyre njerëzve është padyshim i njëjtë.

----- ----- ----- -----