Ballina AKTUALE Dita Ndërkombëtare e Sindromit Down, komuna e Bujanocit vazhdimisht ka përkrahur të...

Dita Ndërkombëtare e Sindromit Down, komuna e Bujanocit vazhdimisht ka përkrahur të prekurit me këtë sindrom

26
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Në ditën ndërkombëtare të njerëzve me sindromin down kujtojmë të gjithë ata njerëz të cilët janë të prekur nga ky sindrom.

Komuna e Bujanocit do të vazhdojë të përkrahë të gjitha kategoritë e njerëzve, ku bëjnë pjesë edhe njerëzit me sindromin down. Edhe këtë vit, për nevoja të tyre nga buxheti komunal, komuna jonë ka ndarë mjete financiare për të angazhuar 33 asistentë personal, që do të kujdesen për ecurinë e zhvillimit të personave të prekur nga sindrome të ndryshme, në mesin e tyre edhe ata të prekur me këtë sindrom.

Të prekurit nga sindroma down janë pjesë e shoqërisë sonë të përditshme, andaj edhe përkudesja ndaj tyre nuk do të mungojë dhe do të trajtohen në mënyrë të barabartë.

---- ----
-----