Ballina Lajme nacionale Deri më tani janë evidentuar 49.837 persona përmes aplikacionit për vetë-regjistrim

Deri më tani janë evidentuar 49.837 persona përmes aplikacionit për vetë-regjistrim

15
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral - -------

Shkup, 12 mars – Përmes aplikacionit për vetë regjistrim deri më tani janë evidentuar 49,837 persona, njoftoi Enti shtetëror për statistika në ueb faqen e tyre.

Të dhënat kanë të bëjnë për situatën deri më sot në ora 08:00.

Me regjistrimin në aplikacion, përdoruesi regjistrohet dhe i le EMBG, e-mail adresën, e cila verifikohet me dërgimin e e-mailit për verifikim dhe numrin e telefonit të përdoruesit. Gjatë regjistrimit të përdoruesit dhe sa herë që futen të dhënat nga përdoruesi, aplikacioni automatikisht shkruan nga e cila adresë IP janë futur të dhënat.

Është paraparë që të dhënat e mbledhura përmes Aplikimit për Vetë-Regjistrim të krahasohen me të dhënat nga baza e të dhënave të nënshkrimit. Numri i personave të vetë-regjistruar përmes Aplikimit për vetë-numërim, siç thonë ata nga ZShS, nuk nënkupton automatikisht numrin e popullsisë rezidente të Republikës së Maqedonisë Veriore.

Parashikohet që të dhënat e mbledhura përmes Aplikimit për Vetë-Regjistrim të krahasohen me të dhënat nga baza e të dhënave të nënshkrimit. Numri i personave të vetë-regjistruar përmes Aplikimit për vetë-numërim, siç thonë ata nga ESHS, nuk nënkupton automatikisht numrin e popullsisë rezidente të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Paraprakisht, ESHS njoftoi se aplikacioni i regjistrimit i destinuar për diasporën mund të arrihet vetëm me një adresë IP nga jashtë, dhe çdo ndërprerje e procesit të mbledhjes së të dhënave është e ndëshkueshme sipas Ligjit të Regjistrimit.

Aplikacioni për vetë-regjistrim, siç informojnë nga ESHS është në përputhje me Metodologjinë për përgatitjen, organizimin dhe zbatimin e Regjistrimit të Popullsisë, Familjeve dhe Banesave në Republikën e Maqedonisë së Veriut 2021 dhe Udhëzuesit për vetë-numërimin e personave mungon jashtë vendit, miratuar nga Drejtori i Entit shtetëror për statistika (ESHS).

Faza e parë e Regjistrimit të popullsisë, familjeve dhe banesave filloi në 1 mars me regjistrimin e të punësuarve në misionet diplomatike dhe konsullore dhe familjet e tyre, diasporën, anëtarët e Ushtrisë jashtë vendit, të burgosurit dhe të pastrehët. Ky aktivitet do të zgjasë deri më 21 prill, kur zyrtarisht duhet të përfundojë regjistrimi, i cili do të fillojë më 1 prill.

The post Deri më tani janë evidentuar 49.837 persona përmes aplikacionit për vetë-regjistrim appeared first on KOHA.

---- ----
-----