Ballina Lajme nacionale Delegacion shtetëror për negociatat me Serbinë është jokushtetues

Delegacion shtetëror për negociatat me Serbinë është jokushtetues

20
SHPËRNDAJE

Delegacioni shtetëror për negociatat me Serbinë është jokushtetues.

Në kundërshtim me Kushtetutën janë shpallur dispozitat e një projektligji të miratuar muaj më parë në Kuvend, e me të cilin ishin paraparë detyrat, përgjegjësitë dhe kompetencat e Delegacionit shtetëror për negociatat me Serbinë. Delegacioni, ndonëse i formuar prej muajsh, nuk është funksionalizuar plotësisht, ka zhvilluar fare pak aktivitet dhe ka demonstruar mungesë transparence, shkruan sot Koha Ditore.

Për kundërkushtetutshmërinë e Projektligjit, të enjten, kanë folur në kushte anonimiteti dy burime të “Kohës Ditore”.

“Gjykata Kushtetuese e ka shpallur kundërkushtetues Projektligjin”, ka thënë njëri burim.

“Projektligji ka cenuar parimin kushtetues mbi ndarjen dhe balancimin e pushteteve, meqë ka deleguar pushtet të një grupacioni që nuk mund të ushtrojë prerogativa ekzekutive”, ka treguar burimi tjetër thelbin e arsyetimit të verdiktit të Gjykatës.

Janë tetë nene të Kushtetutës që 32 deputetë opozitarë, të LDK-së e LVV-së, besonin se shkeleshin nëpërmjet tri neneve thelbësore të Projektligjit për Delegacionin shtetëror. Prandaj, nga Gjykata Kushtetuese kishin kërkuar që ta rrëzojë atë.

-----