Ballina Lajme nacionale Deklaratat e drejtorit të RTK-së për nëntë gazetarët, reagon AGK

Deklaratat e drejtorit të RTK-së për nëntë gazetarët, reagon AGK

22
SHPËRNDAJE

AGK ka reaguar ndaj drejtorit të RTK-së.

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, ka reaguar ndaj deklaratave të drejtorit të Radio Televizionit të Kosovës, i cili kishte thënë se gazetarët janë futur në një skenar politik dhe qëllimi i tyre është destabilizimi i RTK’së në prag të fushatës zgjedhore. Në këtë reagim, thuhet se këtyre gazetarëve në mënyrë të njëanshme po u kërkohet sistemimi në njësi tjera, si pasojë e avancimeve të kundërligjshme në televizionin publik.

“Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës me shqetësim po i përcill zhvillimet e fundit në RTK, me ç’rast nëntë gazetarëve të Dhomës së Lajmeve, sipas informatave nga ana e tyre dhënë AGK-së, po u kërkohet në mënyrë të njëanshme sistemimi në njësi tjera të Televizionit të Kosovës, si rrjedhojë e pakënaqësisë me avancimet e kundërligjshme në mediumin Publik” thuhet në njoftim.

Madje, AGK e konsideron shqetësues faktin që gazetarët po etiketohen si “gazetarë politikë” dhe kërkon distancimin e RTK’së për këto cilësime.

“AGK është tejet e shqetësuar me cilësimet e gazetarëve të pakënaqur si “gazetarë politikë” dhe kërkon nga menaxhmenti i RTK-së të distancohet menjëherë nga cilësimet e tilla” shkruhet në njoftim.

AGK ka paralajmëruar se në rast të mos veprimit konform rregullave, RTK do të përballet me ligjin.

“Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës nga afër do t’i ndjek këto zhvillime në mediumin Publik të Kosovës dhe në rast të mos veprimit konform rregulloreve dhe ligjeve në fuqi, do të ndërmerren të gjitha hapat konform mandatit, me qëllim që situata e krijuar të zgjidhet bazuar në të drejtën ligjore të anëtarëve tanë” thotë AGK’ja në reagim.

Gjatë së shtunës, nëntë gazetarë të RTK’së kishin vendosur t’i kërkojnë të drejtat e tyre duke shkruar letra dhe kërkesa në drejtim të menaxhmentit. Kanë kundërshtuar emërimin e një redaktori të lajmeve për të cilin kanë thënë se s’ka pasur diplomë kur është pranuar në punë në RTK.

Ata s’po e pranojnë për redaktor Besart Galicën. E kanë njoftuar edhe Drejtorin e Përgjithshëm të RTK’dë, Ngadhnjim Kastratin, i cili ende kontestohet prej një pjesë të punëtorëve të RTK’së. Sipas gazetarëve, Galica është ngritur në pozitën e redaktorit mbi bazën e diskriminimit, shkeljeve ligjore.

Në anën tjetër, drejtori i gjeneral i RTK’së, gjatë ditës së shtunë kishte akuzuar nëntë gazetarë të televizionit publik se po tentojnë ta destabilizojnë RTK’në e që sipas tij ata janë pjesë e një skenari politik, pa përmendur parti të caktuara politike.

“Kjo tregon se këta kolegë janë futur në një skenar politik dhe qëllimi i tyre nuk është as avancimi as risistemimi por destabilizimi i RTK-së, pikërisht tash në prag të fushatës zgjedhore”, ka thënë Kastrati, në një reagim.

-----