Ballina AKTUALE Dasmat ka mundësi të lirohen nga muaji Korrik në Serbi

Dasmat ka mundësi të lirohen nga muaji Korrik në Serbi

141
SHPËRNDAJE
Foto: Albinfo
Foto: Albinfo
- Sponsor gjeneral -

Nëse ka tre milion të rivaksinuar deri në fund të qershorit, nga korriku ne mund të shpresojmë për normalizimin e jetës, duke përfshirë dasmat, thotë sekretari i shtetit në Ministrinë e Shëndetësisë Mirsad Djerlek.

Ai vuri në dukje se kujdesi është i domosdoshëm edhe pas arritjes së imunitetit kolektiv.
Shumë e rëndësishme që ne të jemi të disiplinuar tani dhe të mos shkojmë me lehtësim shumë të shpejtë të masave sepse disa vende që kishin shumë masa të rivaksinuara dhe të relaksuara shpejt kishin probleme, sepse ata ende kanë mundësi të infeksionit – tha Djerlek në TV Pink, Raporton RTS.
Ai theksoi se nuk duhet ta lejojmë këtë gabim dhe se të gjitha metodat e vaksinimit duhet të përdoren, përfshirë marrjen e vaksinës në autobusë dhe vizitimin e çdo vendi, çdo fshati.
Ai vlerësoi se imunizimi po shkon mirë dhe se vaksinimi është mënyra më e mirë për të shmangur pagimin e testeve të shtrenjta PCR gjatë verës për të hyrë në disa vende kur shkojnë me pushime.
Sipas tij, kjo është veçanërisht e vërtetë për të rinjtë, të cilët ai rekomandoi të vaksinohen në mënyrë që të mund të shkonin në det.
Ai shtoi se maskat mbrojtëse do të duhet të mbahen të paktën edhe për tre deri në gjashtë muaj, kryesisht sepse disa njerëz nuk mund të marrin vaksinën për arsye shëndetësore.

---- ---- ----
-----