Ballina Lajme nacionale Dalin rezultatet e para të testit të maturës

Dalin rezultatet e para të testit të maturës

14
SHPËRNDAJE

Dalin rezultatet e testit të maturës, një shkollë përsërit testin.

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT) ka publikuar rezultatet e testit të maturës.

Kalueshmëria në total e testit ka qenë 64.64%, ndërsa klasa XII-a nga shkolla Don Boko në Gjilan do ta përsëritë pjesën e parë të testit.

Ministri Shyqiri Bytyqi tha se këtë vit procesi testues ka qenë më i mirë se në vitet e kaluara.

“Mbarëvajtja dhe monitorimi i testit të maturës këtë vit ka qenë më e mirë se viteve të kaluara”.
Ndërkaq, pesë administrues janë dënuar me mosushtrim të përhershëm dhe me kundërvajtje prej 300 euro dhe tre administrues janë dënuar me mosushtrim të përhershëm.

-----