Ballina Lajme nacionale Çfarë u miratua natën e shkuar? Qeveria në ikje e Albin Kurtit...

Çfarë u miratua natën e shkuar? Qeveria në ikje e Albin Kurtit merr edhe një tjetër vendim kundër Serbisë

134
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Në orët e vona të së shtunës, Qeveria e Kosovës në detyrë ka mbajtur një mbledhje online.

Gjatë kësaj mbledhje është marrë vendimi për të ndryshuar dhe plotësuar vendimin për zbatimin gradual të reciprocitetit, si parim në marrëdhënien me Serbinë.

Në njoftimin e Qeverisë bëhet e ditur se, plotësim-ndryshimi i vendimit të mëhershëm për marrëdhëniet tregtare me Serbinë, nënkupton ndalimin e dokumenteve për produktet bujqësore dhe industriale që përdorin emra të vendeve që përmbajnë elemente të tjera në kundërshtim me Kushtetutën e Republikës së Kosovës, emrat e vendeve në Republikën e Kosovës, por pa emërtimin e shtetit, që nuk i referohen me Republika e Kosovës dhe përmbajnë çfarëdo elementi që mohon pavarësinë dhe sovranitetin e Republikës së Kosovës.

“Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë obligohet të përdorë stemën dhe emrin Republika e Kosovës në certifikatat fitosanitare dhe veterinare, ndërsa operatorët ekonomikë nga Serbia duhet të pajisen me leje hyrëse për secilin automjet të transportit të mallrave që hyn në Republikën e Kosovës nga Zyra Ndërlidhëse e Republikës së Kosovës në Serbi”, thuhet në njoftimin e Qeverisë së Kosovës.

Sipas njoftimit, vendimi mbetet në fuqi për afat të pacaktuar, ndërsa nuk mund të njihet si person juridik një shoqëri tregtare e themeluar sipas rregullave të autoriteteve në Serbi, por vetëm në pajtim me Ligjin për shoqëritë tregtare.

---- ---- ----
-----