Ballina Sport Çështja e tamponëve/ Lazio, Lotito e klubi akuza për “thyerje të protokollit...

Çështja e tamponëve/ Lazio, Lotito e klubi akuza për “thyerje të protokollit anti-Covid”

11
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -
Prokurori federal Giuseppe Chinè ka referuar Lazion, presidentin e tij Claudio Lotito dhe mjekët Ivo Pulcini dhe Fabio Rodia në gjykatën federale kombëtare për shkeljen e protokolleve shëndetësore anti-Covid të Federatës italiane FIGC.

Lotito, i cili u dëgjua nga prokurori, e mjekët Pulcini dhe Rodia, akuzohen për shkeljen e nenit 4.1 të kodit të drejtësisë sportive, të artit. 44.1 mbi protokollet shëndetësore Figc dhe nga sa parashikon njoftimit për shtyp i Figc i 1 shtatorit 2020, në rast të “mosrespektimit të protokolleve shëndetësore”. Lazio është akuzuar si përgjegjëse direkte dhe objektive.

Në veçanti, presidenti i klubit kryeqytetas akuzohet se “nuk ka marrë masat për të respektuar ose nuk është kujdesur për të siguruar respektimin e rregullave të lartpërmendura për kontrollet shëndetësore dhe komunikimet e nevojshme me autoritetet kompetente shëndetësore lokale”. Janë referuar, përveç Ivo Pulcini, përgjegjësi shëndetësor i S.S. Lazio S.p.A., dhe Fabio Rodia, mjeku social i S.S. Lazio S.p.A., “secili për përgjegjësinë në kompetencën e tyre përkatëse dhe/ose në konkurrencë me njëri-tjetrin për të mos respektuar rregullat e lartpërmendura”.

Në fund, Lazio u referua gjithashtu “të përgjigjej me anë të përgjegjësisë së drejtpërdrejtë për shkeljen e nenit 6, paragrafi 1, të CGS në fuqi, për sjelljen e vendosur nga presidenti Lotito; për t’u përgjigjur si përgjegjësi objektive për shkeljen e neni 6, paragrafi 2, i CGS aktuale “.

Mjeku i Lazios, Ivo Pulcini ka komentuar kështu për Lapresse: “Unë jam super i qetë dhe i lumtur që mund të shpjegoj pozicionin e një profesionisti që ka punuar si duhet në përputhje me rregullat për shumë vite”.

---- ---- ----
-----