Ballina Lajme nacionale Bytyqi: Besoj se do të ketë virtyt më 23 mars të kalojnë...

Bytyqi: Besoj se do të ketë virtyt më 23 mars të kalojnë ligjet nga pakoja e pestë në Kuvend

16
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Shkup, 15 mars – Qeveria beson se deputetët do të kenë virtytin që më 23 mars të votojnë për nevojën e miratimit të ligjeve nga pakoja e pestë antikrizë me qëllim që ajo të bëhet funksionale sa më shpejt të jetë e mundur. Nëse është e nevojshme, do të diskutohet edhe me deputetët e shumicës parlamentare për të ndërhyhet përmes amendamenteve që të mos humbet shkurti si një muaj në të cilin do të përdoreshin masat.

Këtë e deklaroi zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi në paraqitjen e sontme në emisionin “24 Analizë” në Televizionin 24.

“Fatkeqësisht, tani që ata kanë hyrë në procedurë parlamentare, Qeveria nuk mund të japë amendamente. Ne ende besojmë se do të ketë një virtyt në 23 mars që të kalojnë ligjet e paketës së pestë për të hyrë në një debat komisioni dhe në pak ditë për të votuar që shkurti të mos humbet si një muaj në të cilin biznesmenët duhet të marrin ndihmë për t’i shpëtuar ato punë. Nëse është e nevojshme, do të flasim me të gjithë deputetët tanë të shumicës qeverisëse dhe opozitën për të propozuar amendamente, me të cilat do të duhet ndihma të arrijë në shkurt”, tha Bytyqi.

Ai theksoi se situata po monitorohet dhe Qeveria do të përgjigjet në mënyrë adekuate në çdo kohë. Nëse është e nevojshme, do të miratojë pako të re të masave adekuate që do të kenë ndikimin më pak negativ në çdo faktor në shoqëri. Porositi se tani nuk është koha për lojëra politike, por për mbizotërimin e arsyes.

“Konsideroj se arsyeja do të mbizotërojë sepse në një periudhë krize ekonomike dhe shëndetësore nuk duhet të fusim shumë politikë. Do të ketë kohë për shesh politik. Tani është e rëndësishme nëse dhe si do ta kapërcejmë krizën ekonomike dhe shëndetësore. Në këtë moment, ne nuk duhet të kalkulojmë në aspektin politik ditor, por ta bëjmë atë që të tjerët do të donin të bënin për ne, kur ne do të ishim në të njëjtën situatë”, tha Bytyqi.

Për sa i përket huamarrjes, ai tha se borxhet tani të shkaktuara nga Qeveria e mëparshme tani po shlyhen.

“Atë që e kthejmë tani nuk është diçka që ne e kemi bërë, por diçka që dikush e ka bërë më parë, dhe në të njëjtën kohë kalon për mrekulli në Budapest”,  tha Bytyqi.

Sipas ish-ministrit të Financave, Trajko Sllaveski, i cili është profesor universiteti dhe anëtar i Komitetit ekzekutiv të VMRO-DPMNE, problemi me ligjet e ngecura në Kuvend është thellësisht politik dhe ka ardhur koha kur, thotë ai, duhet të thirret takimi liderësh. Pakoja e pestë e masave, konsideron Sllaveski është më modeste dhe do të ketë një shkallë modeste të zbatimit të disa prej masave.

The post Bytyqi: Besoj se do të ketë virtyt më 23 mars të kalojnë ligjet nga pakoja e pestë në Kuvend appeared first on KOHA.

---- ----
-----