Ballina Sport “Boll me presion, eja bisedojmë”, Barcelona del me deklaratë për Superligën

“Boll me presion, eja bisedojmë”, Barcelona del me deklaratë për Superligën

8
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -
Barcelona ishte një nga 12 klubet themeluese të Superligës Europiane dhe ndryshe nga shumica, katalanasit ende nuk kanë deklaruar tërheqjen nga projekti, megjithëse shtojnë se kjo është në dorë të të gjithë anëtarëve të klubit. Sot Barcelona doli në një reagim zyrtar në lidhje me Superligën.

Klubi katalanas i qëndron idesë se ka nevojë për një kompeticion të ngjashëm me Superligën dhe shprehet se kjo është tërësisht ligjore. Tërthorazi, klubi i bën thirrje UEFA-s të lërë kërcënimet ndaj klubeve dhe lojtarëve dhe të ulet e të bisedojë për të gjetur një rrugë të mesme.

DEKLARATA E KLUBIT – FC Barcelona ndan pikëpamjen e shumicës së klubeve të mëdha evropiane të futbollit, dhe madje edhe më shumë duke pasur parasysh klimën aktuale socio-ekonomike, se ka nevojë për reforma strukturore për të garantuar qëndrueshmërinë financiare dhe realizueshmërinë e futbollit botëror duke përmirësuar produktin që ofrohet për tifozët në të gjithë botën dhe duke konsoliduar dhe madje duke rritur bazën e tifozëve mbi të cilën mbështetet ky sport, i cili është themeli i tij dhe forca më e madhe.

Në këtë kontekst, Bordi i Drejtorëve të FC Barcelona pranoi, si urgjente të menjëhershme, ofertën për të bërë pjesë, si anëtare themeluese, e Super League, një konkurs i krijuar për të përmirësuar cilësinë dhe atraktivitetin e produktit tifozë të futbollit dhe, në të njëjtën kohë, dhe si një nga parimet më të patjetërsueshme të FC Barcelona, ​​kërkojnë formula të reja për solidaritet me familjen e futbollit në tërësi.

Vendimi u mor me bindjen se do të kishte qenë një gabim historik për të refuzuar mundësinë për të qenë pjesë e këtij projekti si një nga anëtarët themelues të tij. Si një nga klubet më të mira sportive në botë, qëllimi ynë do të jetë gjithmonë të jemi në ballë, kjo është një pjesë e domosdoshme e identitetit të klubit dhe frymës së tij sportive, shoqërore dhe institucionale.

 

Në çdo rast, FC Barcelona, ​​si një klub që gjithmonë ka qenë dhe gjithmonë do të jetë në pronësi të secilit prej anëtarëve të saj, rezervoi shprehimisht të drejtën për të paraqitur një vendim kaq të rëndësishëm për miratimin përfundimtar të organeve të saj kompetente sociale duke ndjekur me kujdes dhe studimi shumë i nevojshëm i propozimit.

Duke pasur parasysh reagimin publik që projekti i lartpërmendur ka gjeneruar në shumë dhe shumë sfera të ndryshme, nuk ka dyshim që FC Barcelona vlerëson se kërkohet një analizë shumë më e thellë e arsyeve që e kanë shkaktuar këtë reagim për të rishikuar, nëse është e nevojshme, dhe në masën e kërkuar, propozimi siç është formuluar dhe zgjidhur fillimisht të gjitha ato çështje, gjithmonë për të mirën e interesit të përgjithshëm të botës së futbollit. Një analizë e tillë e thelluar kërkon kohë dhe qetësi të nevojshme për të shmangur ndërmarrjen e ndonjë veprimi të nxituar.

Ne mendojmë se është po aq e rëndësishme të nënvizojmë faktin objektiv që një Gjykatë e Drejtësisë tashmë ka dhënë mbrojtje urgjente ligjore siç kërkohet, duke konfirmuar kështu të drejtën e iniciativës nga ana e klubeve themeluese të projektit Super League. Në lidhje me këtë, FC Barcelona konsideron se do të ishte e papërshtatshme që procesi i nevojshëm i reflektimit dhe debatit të vendoset nën kriteret e presionit dhe kërcënimit të pajustifikuar.

Pavarësisht se është plotësisht i vetëdijshëm për rëndësinë dhe interesin e ngritur nga kjo çështje, si dhe nevojën për të vepruar gjithmonë me transparencën më të madhe, FC Barcelona do të veprojë në çdo kohë me maturinë e duhur dhe kërkon mirëkuptimin, respektin dhe mbi të gjitha durimin e duhur midis mbështetësve të FC Barcelona dhe opinionit publik në përgjithësi. /abcnews.al

The post “Boll me presion, eja bisedojmë”, Barcelona del me deklaratë për Superligën appeared first on Abc News.

---- ----
-----