Ballina Lajme BIOGRAFIA E KRYETARIT TË SAPOZGJEDHUR TË KBI-së SË BUJANOCIT RAGMI ...

BIOGRAFIA E KRYETARIT TË SAPOZGJEDHUR TË KBI-së SË BUJANOCIT RAGMI DESTANI

769
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral - -------

Ragmi Destani u lind me 21. 03. 1969 në fsh. Lluçan Komuna e Bujanocit.

Shkollën fillore e kreu në vendlindje, kurse shkollën e mesme fetare e kreu në Damask të Sirisë në

shkollën “ EL- FURKAN “ .

Në vitin 1989 u regjistrua në Universitetin e Al-Az`harit në Kajro në fakultetin e studimeve islame dhe

letërsisë arabe, dhe e mbaroi me sukses rekod.

Në Kairo ishte kryetar i shoqatës së studentëve të ish Jugosllavisë gjatë vitit 1991 / 1992.

Në vitin 1995 emërohet Kryetar i Këshillit të Bashkësisë islame në Bujanoc.

Po në të njejtin vit emërohet Iman dhe ligjërues në xhaminë e fshatit Lluçan, dhe pastaj në vitin 1997

emërohet Kryeimam pranë KBI –së në Bujanoc ku edhe sot e ushtron këtë detyrë.

Prej vitit 1997 e deri në vitin 2006 punoi si profesor në Medresenë e mesme “ ALAUDIN “ të Prishtinës

paralelja e ndarë në Gjilan.

Në vitin 1999 – 2003 në zgjedhjet e Bashkësisë islame të Kosovës zgjedhet nënkryetar i Kuvendit të Bashkësisë Islame.

Në vitin 2003 – 2008 zgjedhet kryetar i kuvendit të Bashkësisë islame të Kosovës.

Ne vitin 2008 – 2013 zgjedhet antarë i kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës.

Prej fillimit të mësimit fetar nëpër shkollat shtetërore në vitin 2001, është përgjegjës për mësimin fetar në komunën e Bujanocit dhe profesor i kësaj lënde në shkollën e mesme në Bujanoc.

Në vitin 2005 mbrojti temën e magjistraturës në Universitetin Amerikan të hapur dega në Kairo, me titull: “ Vrasja dhe dënimi i saj, studime krahasimtare mes të drejtës së sheriatit islam me të drejtën zakonore shqiptare dhe ligjeve të aplikueshme në Kosovë “.

Është autor i skriptave të mësimit fetar, për të katër vitet në shkollën e mesme “ Sezai Surroi “ në Bujanoc.

Autor i shumë shkrimeve me tematika fetare, nëpër revista të ndryshme dhe faqe të internetit.

Autor i shumë emisioneve fetare në televizionet lokale dhe nacionale

Organizator i shumë tribunave shkencore dhe fetare në komunën e Bujanocit dhe Preshevës.

Pjesmarrës në shumë tribuna dhe tryeza fetare dhe shkencore në vend dhe në diasporë.

---- ----
-----