Ballina Lajme nacionale Asnjë zyrtar nga Beogradi nuk do t’u lejohet ta vizitojë Kosovën

Asnjë zyrtar nga Beogradi nuk do t’u lejohet ta vizitojë Kosovën

24
SHPËRNDAJE

MPJ merr vendim që asnjë zyrtar nga Beogradi nuk do të lejohet ta vizitojë Kosovën.

Ministria e Punëve të Jashtme të Kosovës, ka marrë vendim që asnjë zyrtari nga Beogradi nuk do t’i lejohet hyrja në Kosovë.

Ky vendim është marrë si rezultat i kërcënimeve që Serbia po bënë ndaj Kosovës dhe propagandës së vazhdueshme dhe lajmeve fake ndaj vendit dhe qytetarëve.

Këtë e ka bërë të ditur këshilltari i ministrit Pacolli, Jetlir Zyberaj.

Postimi i plotë:

Për shkak të kërcënimeve hibride që Serbia po bën ndaj Kosovës, propagandës së vazhdueshme dhe lajmeve fake ndaj vendit dhe qytetareve tanë dhe përpjekjet e fundit për të inskenuat një të ashtuquajtur krizë humanitare në veri të Kosovës duke kërcënuar popullsinë serbe që jeton atje dhe duke i detyruar ata të mbyllin bizneset e tyre vetëm për shkak të disa objektivave politike të Beogradit, Ministria e Punëve të Jashtme nuk do të lejojë asnjë zyrtar nga Beogradi për të vizituar Kosovën dhe të gjitha kërkesat do të refuzohen për aq kohë sa kjo sjellje vazhdon.

-----