Ballina Lajme nacionale Aplikimet/ Një vend i sigurt pune, nga jurist bëhu polic, si duhet...

Aplikimet/ Një vend i sigurt pune, nga jurist bëhu polic, si duhet të veprosh!

27
SHPËRNDAJE

Prej datës 3 Korrik e deri paraditen e sotme, në gjithë vendin kanë aplikuar mbi 500 të rinj e të reja për tu bërë pjesë e policisë, si punonjës të Patrullës së Përgjithshme.

Interes të madh ka edhe nga studentët ekselentë në degët Juridik, ekomonik e teknologji informacioni, për t’u bërë nënkomisar, ku ka vetëm tre ditë aplikimi i hapur dhe janë paraqitur rreth 80 studentë për të tërhequr formularët.

Burime nga Policia e Shtetit bënë me dije Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit dhe Akademia e Sigurisë, i kanë thjeshtuar proceduarat e aplikimit, pra një aplikant për t’u bërë pjesë e Fakultetit të Hetimit të Krimit në tre degët e lartpërmendura, nuk do aplikojë dy here edhe në protal edhe me dosje fizike, por direkt në Drejtoritë Vendore të Policisë do aplikojnë me dosje fizike, pra eleminohet portali ku vitin e kaluar aplikantët ngarkuan dokumentet edhe në portal ku aplikantët bënë dy dosje, tashmë aplikantët do aplikojnë drejtpërdrejt në Drejtorinë Vendore të Polocisë ku ka banimin e përhershëm.

Aplikimet për Patrullë e Përgjithshme që u hapën pak ditë me parë mbyllen më datë 03 Gusht 2019, ndërsa për studentët me rezultate të larta në tre degët e përcaktuara, mbyllen më 31 Korrik 2019.

-----