Ballina Shëndetësi A janë pijet e gazuara dietike të dëmshme për ju? Njihuni me...

A janë pijet e gazuara dietike të dëmshme për ju? Njihuni me rreziqet

9
SHPËRNDAJE

Sidoqoftë, një sërë studimesh kanë gjetur një lidhje midis konsumimit të pijeve të gazuara dietale dhe probleme serioze shëndetësore, duke përfshirë diabetin, yndyrën në mëlçi, sëmundjet e zemrës dhe goditjet në tru, transmeton lajmi.net.

Në këtë artikull, ju do të mësoni lidhjet midis pijeve të gazuara dietike dhe shëndetit.

Evidencat shkencore në rritje sugjeron që konsumi i pijeve të gazuara dietale lidhet me një rrezik të rritur nga një gamë e gjerë e gjendjeve mjekësore, veçanërisht:

*Problemet me zemër, siç janë sulmi në zemër dhe shtypja e lartë e gjakut,
*Problemet me metabolizëm, përfshirë diabetin dhe mbipeshën,
*Problemet me tru, të tilla si çmenduria dhe goditjet në tru,
*Problemet me mëlçi, që kryesisht përfshijnë dëmtimin e saj.

Studiuesit nuk e dinë saktësisht pse kjo lloj pijeje mund të rrisë rrezikun e sëmundjes. Disa besojnë se pijet kinse dietale mund të dëmtojnë enët e gjakut ose të shkaktojnë inflamacion kronik.

Ndonëse ka shumë arsye për të shmangur këtë lloj pije, rreziku i kancerit mund të mos jetë në mesin e tyre. /Lajmi.net/

-----