Ballina Lajme nacionale A do të lejohet të kandidojë në zgjedhjet e 14 shkurtit? Merret...

A do të lejohet të kandidojë në zgjedhjet e 14 shkurtit? Merret vendimi për Albin Kurtin

63
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Lajmi i Fundit
A do të lejohet të kandidojë në zgjedhjet e 14 shkurtit? Merret vendimi për Albin Kurtin

Paneli Zgjedhor i Ankesave dhe Parashtresave (PZAP) në Kosovë ka refuzuar pjesërisht ankesën e Lëvizjes Vetëvendosje të paraqitur në PZAP, pas moscertifikimit të listës së kandidatëve për deputetë nga KQZ.

Në vendimin e PZAP thuhet se “Refuzohet pjesërisht apeli i subjektit politik Lëvizja Vetëvendosje, ndërsa VËRTETOHET vendimi Nr 244-2021 datë 22.01.2021 i Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ), me seli në Prishtinë, në pjesën e refuzimit të rekomandimit të ZRPPC-së, për certifikimin e kandidatëve për deputetë të subjektit politik Levizja Vetëvendosje dhe atë: Albin Kurti, Albulena Haxhiu, Liburn Aliu, Bajram Mavriqi dhe Labinotë Demi Murtezi”.

Sipas PZAP, lista e LVV-së në përjashtim me kandidatët e përmendur me lart mund të certifikohet.

“Pranohet pjesërisht apeli i subjektit politik Lëvizja Vetëvendosje, NDRYSHOHET vendimi Nr. 244-2021 i datës 22.01.2021 i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), me seli në Prishtinë, dhe vendoset si në vijim:

Pranohet pjesërisht rekomandimi i ZRPPC-së, Certifikohet lista e kandidatëve për deputetë të këtij subjekti politik, me përjashtim të kandidatëve të cekur si në pikën -I-, të dispozitivit të këtij vendimi”, thuhet në vendim.

Gjithashtu, PZAP njofton se Kurti, Haxhiu, Aliu, Mavriqi dhe Murtezi nuk mund të zëvendësohen me kandidatë tjerë.

A do të lejohet të kandidojë në zgjedhjet e 14 shkurtit? Merret vendimi për Albin Kurtin
Jonida Dama

---- ----
----
-----
-----