Ballina Lajme nacionale 85 vjeçari e la shtatzënë 13 vjeçaren, gjykata merr këtë vendim

85 vjeçari e la shtatzënë 13 vjeçaren, gjykata merr këtë vendim

62
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Gjykata e Apelit ia ka ashpërsuar dënimin nga 6 vjet në 10 vjet bur gim, të akuzuarit M.M.

Ky i fundit, u shpall fajtor nga ana e Gjykatës Themelore në Prishtinë, në fund të vitit të kaluar, për veprën penale “Keqpërdorim sek sual i personave në 16 vjet”.

Gjykata gjeti se, tani 85 vjeçari nga Prishtina, në vitin 2017, duke shfrytëzuar moshën e brishtë dhe pa dëshirën e saj, kishte kryer marrëdhënie sek suale më një të mitur 13 vjeçare ,e cila më vonë është konstatuar se ka mbetur shtatzënë, dhe për shkak të rrezikimit të shtatzënisë, është dashur ta ndërpresë atë.

“Kolegji për të Mitur i Gjykatës së Apelit, vlerësoi se dënimi më 10 vjet bur gim ndaj të akuzuarit, është një dënim i drejtë dhe i ligjshëm, në harmoni më peshën e veprës penale, rrethanat si është kryer ajo, pasojat, cilësitë dhe shkallën e përgjegjësisë së akuzuarit”, thuhet në njoftim.

Po ashtu, kolegji vlerësoi se më këtë sanksion penal do të arrihet qëllimi i parashikuar më ligj. /ORAinfo/

---- ---- ----
-----