Ballina LifeBizare 6 arsye pse rutina 8-orëshe e punës nuk po funksionon

6 arsye pse rutina 8-orëshe e punës nuk po funksionon

9
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Dita prej 8 orësh e punës u krijua gjatë Revolucionit Industrial si një përpjekje për të ulur numrin e orëve të punës manuale që punëtorët ishin të detyruar të duronin në fabrika.

Kjo ishte një qasje më njerëzore ndaj punës në 200 vitet më parë kësaj, por megjithatë ka pak rëndësi për ne sot.

Ashtu si paraardhësit tanë, nga ne pritet të punojmë me ditë 8 orëshe, me periudha të gjata pune dhe me pak ose aspak pushime. Disa persona madje punojnë edhe përtej orarit të tyre të drekës.

Por, kjo qasje antike ndaj punës nuk na ndihmon, por na kufizon.

---- ----
----
----- ----
-----