Ballina LifeBizare 5 arsye përse s’duhet të blini një SUV

5 arsye përse s’duhet të blini një SUV

29
SHPËRNDAJE

Blerësit e makinave në Britani kanë një lidhje “dashurie” me SUV kohët e fundit, por një grup konsumatorësh shprehen se ka disa arsye se përse nuk duhet të blini një të tillë.

Në fakt janë 5 arsye:

SUV harxhojnë shumë karburant
Nuk është ndonjë surprizë e madhe që SUV-të janë lloji më pak efikas i makinave, duke pasur parasysh që madhësia dhe pesha e tyre kërkojnë motorë të fuqishëm.

Kombinim i strukturës joerodinamike do të thotë që SUV e mëdha janë gjithmonë në disavantazh të konsumit të karburantit në krahasim me një makinë konvencionale – si në qytet ashtu edhe në autostradë.

Prodhuesit e makinave janë përpjekur të punojnë rreth kësaj, sidoqoftë deri tani nuk kanë nxjerrë gjë në dritë.

SUV nuk manovrohen lehtë
Grupi i konsumatorëve zhvillon një provë të përsëritur me një shpejtësi specifike (56mph) për të parë sesa mirë përballen të gjitha modelet e reja kur kërkohet të ndryshojnë drejtimin shpejt dhe me “dhunë”. Por, krahasimisht me mjetet e tjera është më e vështirë.

Disa SUV janë shumë të mëdha
Një tjetër pikë shqetësuese është edhe madhësia e saj fizike në rrugë. Problemi kryesor është gjerësia, e cila me të vërtetë mund të ndikojë kur hyni në ndonjë rrugicë, apo mes dy makinave të tjera.

SUV lëshojnë më shumë CO2
Me zvogëlimin e motorit dhe përhapjen e rritur të modeleve hibride, prodhuesit e makinave po punojnë shumë për të zvogëluar emetimet e modeleve të tyre jashtë rrugës.

Megjithatë, testet e pavarura zbulojnë se, mesatarisht, SUV lëshojnë shumë më shumë CO2 sesa modelet konvencionale.

SUV janë ndër makinat më pak të sigurta
Nëse keni harxhuar më shumë se 64 mijë dollarë për një makinë të re, prisni që të jetë mjaft e sigurt, apo jo?

Megjithatë, sondazhi i besueshmërisë së automjeteve zbuloi se ultra-posteri i Range Rover Sport SUV i Land Rover është modeli i ri më pak i besueshëm në treg.

Sipas sondazhit, ajo mori vetë një yll nga pesë për besueshmërinë, duke e pozicionuar atë në fund të pozicionit të besueshmërinë

-----