Ballina LifeBizare 30 njerëzit më të pasur në botë/ Ja sa pasuri kanë dhe...

30 njerëzit më të pasur në botë/ Ja sa pasuri kanë dhe kush e kryeson listën (FOTO+EMRAT)

28
SHPËRNDAJE

“Bloomberg Billionaires Index” ka publikuar listën me 30 njerëzit më të pasur të planetit.

Këta njerëz kontrollojnë një pasuri prej rreth 1.7 triliardë dollarë, vlerë e cila është më e lartë se GDP vjetore e shteteve si Spanja, Meksika, apo Turqia.

29 miliardë dollarë, është pasuria neto e të fundit miliarder që është bërë pjesë e 30 më të pasurve. 19 prej tyre janë nga SHBA, ndërsa 2/3 e tyre janë themeluesit e disa prej kompanive më të fuqishme të botës, si Amazon, Google, Facebook, etj.

 

1-Jeff Bezos, 114 miliardë dollarë

2-Bill Gates, 106 miliardë dollarë

03-Bernard Arnault, 97.8 miliardë dollarë

04-Warren Buffett 80.2 miliardë dollarë

05-Mark Zuckerberg, 73.9 miliardë dollarë

06-Amancio Ortega $65.3 miliardë dollarë

07 – Larry-Ellison, 59.9 miliardë dollarë

08- Charles Koch, 59.4 miliardë dollarë

09- David Koch, 59.4 miliardë dollarë

10- Larry Page, 58.1 miliardë dollarë

11- Sergey Brin, 56.4 miliardë dollarë

12-Francoise Bettencourt Meyers, 52.9 miliardë dollarë

13- Carlos-Slim-52.7 miliardë dollarë

14 – Steve Ballmer, 50.8 miliardë dollarë

15-Rob Walton, 49.9 miliardë dollarë

16-Jim Walton, 49.5 miliardë dollarë

17-Alice Walton, 49.0 miliardë dollarë

18-Mukesh Ambani, 47.2 miliardë dollarë

19-Jacqueline Mars, 42.8 miliardë dollarë

20-John Mars, 42.8 miliardë dollarë

21-Jack Ma, 39.3 miliardë dollarë

22- MacKenzie Bezos, 36.6 miliardë dollarë

23-Pony Ma, 36.4 miliardë dollarë

24-Francois Pinault 33.7 miliardë dollarë

25-Sheldon Adelson, 32.5 miliardë dollarë

26-Phil Knight ,32 miliardë dollarë

27-Tadashi Yanai 31 miliardë dollarë

28-Michael Dell, 30.7 miliardë dollarë

29-Giovanni Ferrero, 30.6 miliardë dollarë

30-Li Ka-Shing, 29 miliardë

-----