Ballina LifeBizare 17 shtetet ku mund të ‘blesh’ një pasaportë

17 shtetet ku mund të ‘blesh’ një pasaportë

42
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral - -------

Krahas shpenzimeve të luksit, si jahtet, avionët privatë, etj, të pasurit po priren gjithmonë e më shumë të shpenzojnë për të pasur një nënshtetësi të dytë apo të tretë.

Shumë shtete kanë filluar të ofrojnë programe të ndryshme për “shitjen” e nënshtetësisë, e cila ofrohet kryesisht për njerëzit që investojnë shuma të caktuara në biznese vendase, pasuri të patundshme, etj.

Nënshtetësia e dytë nuk është thjesht një pasaportë për njerëzit e biznesit, sepse ajo të mundëson lehtësi lëvizjeje në më shumë vende, si dhe të jep mundësinë të zgjedhësh të bëhesh rezident i shtetit që ofron një sistem taksimi më të ulët.

17 shtetet e mëposhtme ofrojnë një nënshtetësinë e tyre nëpërmjet programit “Citizenship by Investment” (CIP), ku më e lira rezulton të jetë Tailanda dhe më e shtrenjta, Zelanda e Re.

---- ----
-----