Ballina Shëndetësi 1/3 e vdekjeve mund të parandalohen duke hequr dorë nga ky ushqim

1/3 e vdekjeve mund të parandalohen duke hequr dorë nga ky ushqim

15
SHPËRNDAJE

Pa marr parasysh se a është fjala për dhembshuri, apo për shkak shqetësimit natyror ose ndoshta ngritja e vetëdijes për të jetuar shëndetshëm, njerëzit vazhdimisht janë duke hequr dorë nga ngrënia e mishit dhe produkteve tjera që vinë nga kafshët.

Dr. Walter Willet, profesor i epidemologjisë dhe ushqimit në shkollën e mjeksisë së Hardvardit, ka thënë se dietat me bazë bimore janë të nënvlerësuara, raporton “WMHB”.

Shifrat nga zyra e statistikave Kombëtare sugjerojnë se rreth 24% ose 141,000 vdekjeve në vit, vetëm në Britani ishin të parandalueshme, shumica e këtyre personave të vdekur ishin për shkak duhanit, alkoolit dhe mbi peshës, transmeton lajmi.net.

Shifrat e reja nga Hardvard tani sugjerojnë se minimumi 200.000 jetë mund të shpëtohen nëse çdo vit njerëzit thjeshtë heqin dorë nga ngrënia e mishit./Lajmi.net/

-----