Zvicër, mbi 30 mijë vende të reja pune

0
Sektori privat dhe shtetëror kanë krijuar më 2014 rreth 30 200 vende të reja pune. Shifrat e sakta për tërë vitin nuk janë ende në dispozicion.

Tregu i aksioneve po lulëzon, ekonomia është në pozicion të mirë. Produkti i brendshëm bruto (GDP) u rrit 1,8 për qind. Papunësia është në nivelin 4,8 për qind në Zvicër.

Sektori privat dhe shtetëror kanë krijuar më 2014 rreth 30 200 vende të reja pune. Shifrat e sakta për tërë vitin nuk janë ende në dispozicion.

Shumica e vendeve të reja të punës janë krijuar në sektorin privat, në Nestle dhe Roche. Pak më poshtë mbeti Swisscom.

Gjigantët e orëve, Georg Fischer dhe Mali Pilatus, janë kompanitë industriale në mesin e dhjetë kompanive që krijuan më së shumti vende të reja pune. Në fund të fundit, kanë prodhuar dy të tretat e vendeve të reja të punës në sektorin e shërbimeve.

Numër 1 për krijimin e vendeve të reja të punës ishte sektori i shëndetësisë dhe shërbimet sociale. Sipas shifrave nga Zyra Federale e Statistikave (BFS), spitalet, shtëpitë dhe institucionet e tjera më 2014 kanë krijuar 8.400 vende të reja pune me orar të plotë.

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »