Vëzhguesi i OSBE-së shkelë mandatin e ti si vëzhgues “ZGJEDHËJET 2016 (LIVE)”

0

Jeff

E Plotsuar (18:58): Vëzhguesi i OSBE-së Jeff Bieley ka shkelur mandatin e ti duke i kontrolluar qytetarët e fshatit Konçul, duke i kontrolluar gishterinjët me dritën floroshentë se a kanë votuar më parë, me këtë veprim ai po e shkel edhe vet statusin e ti si vëzhgues, po e mer rolin e komisionerit në zgjedhjet e organizuara lokale, kur dihet se në fshatin Konçul ka rekord të numrit të komisionerëve dhe atyre Serbë duke mos lejuar keqpërdorimet në zgjedhëje, zyrja për informim pranë LPD-së njofton se po shfrytëzon të gjitha mekanizmat për të ngritur tensione tek votuesit e fshatit Konçul./BujanociNet/

KKZ

KKZ deri në ora 16:00 të drejtën për të votuar e kan shfrytëzuar vetm 35% e qytetarëve të Komunës së Bujanocit ndërsa nga ta jan vetmën 9200 qytetarë të nacionalitetit Shqiptarë. Njoftojn gazetaret tan ne teren.

Fejzija

KKZ ka deklaruar për media se të drejtën për të votuar e kan shfrytëzuar 30 % e qytetarëve të Komunës së Bujanocit këto rezultate jan shpallur në ora 13:00

PVD

E plotsuar (16:36): 32% E qytetarëve të fshatit Tërrnoc kan shfrytëzuar të drejtën për të votuar deri ora 16:36 raportojn gazetarët tan në teren./BujanociNet/

vendvotime

E plotsuar (16:22):  Shum qytetarë të verifikuar me të drejt vote në portalin e Komisionit zgjedhorë, nuk po munden të gjejnë vetën për të votuar në listat e shpërndara napër vendvotime, me qindra qytetarë shqiptarë nuk kan mund të shfrytëzojn të drejtën për të votuar pasi që nuk jan gjendur në listat e shpërndara në lokacionet e votimit në komunën e Bujanocit./BujanociNet/

PVD

E plotsuar (16:00): Lista PVD-UDSH-Shaip Kamberi vlerëson disponimin e jashtëzakonshëm të votuesve shqiptarë në komunën e Bujanocit, vullnet i cili në asnjë mënyrë nuk guxon të manipulohet.

Sipas burimeve të Lista PVD-UDSH-Shaip Kamberi edhe ky proces zgjedhore për zgjedhjet e rregullta lokale dhe njëkohësisht zgjedhjet parakohëshme parlamentare po tentohet të manipulohet. Sipas informatave në teren votuesit e kësaj liste janë duke u shantazhuar në mënyrë konsistente nga oponentët politikë dhe drejtpërdrejt nga familjarët e kryetarit të komunës në ikje, që janë lëshuar në kërcënime dhe blerje të votave në disa vendvotime.

Gjithashtu, të njejtit janë duke bërë shkelje flagrante të procesit dhe rregullave zgjedhore dhe si të tilla janë të papranueshme për një proces demokratik.

Ky pushtet arrogant e autoritar që është në fazën e ikjes, është duke përdorur metodat më brutale për të friksuar votuesit e lirë në vendvotimet shqiptare dhe ato rome nga nuhatja humbjes nga vota popullore demokratike.

Të frikësuar nga humbja, partia e kryetarit të komunës po shpif, manipulon e shantazhon opinionin me informqacione të fabrikuara. Grupe aktiovistësh të kësaj partie po grumbullohen nëpër vendvotime për të krijuar presion te votuesit.

Njerëzit e PD-së që kanë votuar që në ora 7.00 e mëngjesit, po qëndrojnë akoma nëpër vendvotime vetëm e vetëm për të krijuar presion. Rasti i drejtorit të Direkcionit, Agim Haliti, është vetëm një shembull.

Ftojmë të gjithë qytetarët për vigjilencë dhe raportim të të gjitha rasteve eklatante dhe njëkohësisht fton të gjithë votuesit në ruajtje të qetësisë dhe gjakëftohtësisë në këtë proces shumë të rëndësishëm zgjedhor.

Shtabi Zgjedhor
PVD – UDSh

Bilinica Breznica

E plotsuar (16:10): Në fshatin Breznic qytetarët kan shfrytëzuar masovikisht votën duke dalur në mënyr të organizuar për të votuar. edhe qytetarët e Bilinicës të cilët të drejtën e votës e shfrytëzojn në Breznic ata kan ardhur masovikisht për të shfrytëzuar të drejtën e tyre për të votuar./BujanociNet/

E plotsuar (15:50 ): Komisioni qëndror i zgjedhëjeve është njoftuar për parregullsin në vendvotimin e fshatit Somulicë ku antarët e komisionit të PVD-së kan krijuar pa rregullsi njofton Komisioni zgjedhor në Bujanoc./BujanociNet/

Jonuz Musliu

E plotsuar (13:55): Jonuz Musliu, ftoj qytetarët të jen të unifikuar të votojn më të mirin dhe i ftoj gjith qytetarët që të organizuar të dalin masovikisht nëvotime.

13077250_1342009332481476_860889206_n

E plotsuar ( 12:00 ): “Popullaa duhet që sa më masovikisht ti përgjigjet këtyre zgjedhjeve sepse vota e tyre vendos për ardhmërinë e tyre”. Arifi gjithashtu i dëshiroi suksese popullatës dhe apeloi që zgjedhjet të kalojnë sa më demokratike dhe pa ndonjë parregullsi.”

Shaipi

E plotësuar (9:58): Shaip Kamber bartës i listës të koalicionit PVD-UDSH të rrethuar nga simpatizantët e ti ka dalur për të votuar, Kamberi ftoj qytetarët që të shfrytëzojn të drejtën e tyre për të votuar dhe ftoj qytetarët të i përgjigjen masovikisht këtyre zgjedhëjeve./BujanociNet/

received_688772557931902

E plotësuar (08:56): Votimet deri në këtë kohë jan duke shkuar në rregull raportojn gazetarët tan në teren, nuk është raportuar ende për ndonjë parregullsi, ndërsakan filluar edhe dalja e votuesve të parë, ne qendërat e votumit në vendbanimet Shqiptare, ashtu siç ka raportuar portali ynë do të ju mbaj afër qdo qendëre votimi duke raportuar, portali ynë ka shfaqur edhe numrin e telefonit celular të redaksis për qytetarë për të raportuar në parregullsit e mundëshme, telefoni: 063352830.

Nesalc

Malsia e Bujanocit

E plotsuar ( 7:05 ): Njoftim për banoret e B. L. të Zarbicës – se te sot më 24 04 2016 ne mënyr të organizuar bëhet bartja me autobus nga Gjilani deri në Zarbic dhe anasjelltas, nisja nga Gjilani në ora 08.

Rezultatet

Portali informativ do të paraqes të gjith proqesin e mbarvajtëjeve të zgjedhëjeve gjat gjithë kohës online, andaj ftojm gjith vizitorët e portalin tonë Bujanoci.net që për qdo kohë të klikojn në portalin ton që të njoftohen me kohë, me përqindjen e daljeve të qytetarëve në zgjedhëje dhe rezultatet e partis fituese.

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »