Zbulohet tuneli sekret i gërryer me lugë nga hebrenjtë
15:01 | 02 Korrik 2016

Tuneli

Një ekip ndërkombëtar i kërkimeve ka zbuluar një lokacion të një tuneli legjendar të burgosurve hebrenj i bërë gjatë Luftës së dytë Botërore.

Sipas The Independent, tuneli gjendet në natyrën lituane dhe është i tëri i gërryer me lugë nga hebrenjtë të cilët po mundoheshin të arratiseshin nga kampet naziste. Në këtë lokacion gjatë okupimit nazist, u vranë njëqind mijë njerëz duke përfshirë shtatëdhjetë mijë hebrenjtë. Tuneli është i gjatë 34 metra.
Aurela Hoxha