Zbulimi i një deti nën shtresën e tretë të Tokës – paralajmërimi i profetit Muhamed për të (Foto)

0

Profeti Muhamed, katërmbëdhjetë shekuj më parë, na ka lajmëruar për ekzistimin e një zjarri nën det dhe ekzistimin e një deti nën atë zjarr. Athua vallë kush mund ta ketë lajmëruar për këtë që vetëm tash së fundmi e ka zbuluar shkenca?!

FOTOGazeta Daily Mail ka publikuar një zbulim interesant, atë të një deti të thellë 400-600 km nën sipërfaqen e tokës, ose më saktë, nën shtresën e tretë të saj.

Foto 1Ta meditojmë këtë formë (të planetit tokë) e pastaj të ndalemi tek hadithi profetik:

Toka, nga jashtë, duket e kaltër, e bukur, por në brendësi fsheh zjarr dhe lavë të shkrirë zjarri. Shtresa e jashtme është e mbështjellë me dete, re dhe qetësi, por nën korën e tokës, ka shtresa të zjarrta, ndërsa nën këtë shtresë të zjarrtë, ka det të madh.

Kështu, shtresat e tokës bëhen shtatë:

Korja e tokës

Litosfera

Mbështjellësi i epërm

Mbështjellësi i mesëm, ky që përfshin këtë detin e madh të zbuluar tash së fundmi

Mbështjellësi i poshtëm

Bërthama e jashtme

Bërthama e brendshme

Pra, tashmë kemi një imazh më të qartë të tokës dhe shtresat e saj janë shtatë. Në këtë të vërtetë ka aluduar Kur’ani.

Në kaptinën et-Talak, ajeti 12, Allahu i Madhëruar ka thënë:“All-llahu është Ai që krijoi shtatë palë qiej dhe prej tokës aq sa ata; në to zbatohet vendimi i Tij për ta ditur ju se All-llahu ka fuqi për çdo send dhe që me të vërtetë All-llahu ka përfshirë çdo send me dijen e vet”.

Burimi: Daily Mail, mars 2014

Atëherë, e vërteta e bindshme shkencore po thotë se nën det ka zjarr dhe llavë zjarri ndërsa nën të ka det. Ne kemi këtë renditje:

Det

Zjarr

Det

foto2foto2 Ta meditojmë këtë formë (të planetit tokë) e pastaj të ndalemi tek hadithi profetik:

Toka, nga jashtë, duket e kaltër, e bukur, por në brendësi fsheh zjarr dhe lavë të shkrirë zjarri. Shtresa e jashtme është e mbështjellë me dete, re dhe qetësi, por nën korën e tokës, ka shtresa të zjarrta, ndërsa nën këtë shtresë të zjarrtë, ka det të madh.

Kështu, shtresat e tokës bëhen shtatë:

Korja e tokës

Litosfera

Mbështjellësi i epërm

Mbështjellësi i mesëm, ky që përfshin këtë detin e madh të zbuluar tash së fundmi

Mbështjellësi i poshtëm

Bërthama e jashtme

Bërthama e brendshme

Pra, tashmë kemi një imazh më të qartë të tokës dhe shtresat e saj janë shtatë. Në këtë të vërtetë ka aluduar Kur’ani.

Në kaptinën et-Talak, ajeti 12, Allahu i Madhëruar ka thënë:“All-llahu është Ai që krijoi shtatë palë qiej dhe prej tokës aq sa ata; në to zbatohet vendimi i Tij për ta ditur ju se All-llahu ka fuqi për çdo send dhe që me të vërtetë All-llahu ka përfshirë çdo send me dijen e vet”.

Burimi: Daily Mail, mars 2014

Atëherë, e vërteta e bindshme shkencore po thotë se nën det ka zjarr dhe llavë zjarri ndërsa nën të ka det. Ne kemi këtë renditje:

Det

Zjarr

Det

FOTOPo Muhammedi, si e ka trajtuar këtë çështje shkencore, të cilën shkencëtarët nuk arritën ta zbulojnë vetëm se në shek. XXI?

Ka thënë Pejgamberi “…ngase nën det ka zjarr,e nën zjarr ka det.

Ky hadith na lajmëron për zjarr nën det. Shkencëtarët këtë e kanë vërtetuar vite më parë ndërsa tani vërtetuan se nën këtë zjarr ka det. Kjo flet për vërtetësinë e profetësisë së Muhammedit.

Ing. Abdudaim el-Kehil

Përshtati:Sedat Islami

Burimi: www.kaheel7.com

Referenca e autorit: The vast reservoir hidden beneath the Earth’s crust,

www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2579584/The-vast-reservoir-hidden-Earths-crust-holds-water-ALL-oceans.html

/albtime/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »