Xhamia në Londër pranon Bitcon-in si donacion
15:37 | 26 Maj 2018
Xhamia e Shacklewell Lane në Hackney njoftoi se shpreson të ngrejë të paktën me 10,000 funte në donacionet e kriptovalutave gjatë Ramazanit, përmes bitcoin dhe ethereum.

Një xhami në Londër mendohet të jetë e para në botë që ka pranuar si donacion kriptovalutën Bitcoin, një muaj pasi një studiues islamik deklaroi se kjo kriptovalutë është e lejuar nën Ligjin e Sheriatit. Xhamia e Shacklewell Lane në Hackney njoftoi se shpreson të ngrejë të paktën me 10,000 funte në donacionet e kriptovalutave gjatë Ramazanit, përmes bitcoin dhe ethereum. Myslimanëve u kërkohet të japin 2.5 për qind të pasurisë së tyre gjatë 30 ditëve të Ramazanit, si pjesë e “zakatit”, shkruan “Independent”, përcjell albinfo.ch. “Ne jemi duke u përpjekur të apelojmë për një audiencë më të gjerë me paratë e reja”, tha Erkin Guney, kryetari i bordit të administratorëve. “Është gjë e madhe në botën islame dhe ne kemi krijuar një platformë për myslimanët më të pasur jashtë komunitetit tonë për të ofruar mbështetje dhe dhuruar për xhaminë tonë”, shkruan ‘Scan’. Muajin e kaluar, Muhamedi Abu Bakar në Indonezi, hulumtoi funksionalitetin e bitcoin dhe të kriptomonedhave të tjera për të përcaktuar nëse ato përputhen me përkufizimin strikt të Islamit për para. Përfundimi i studimit të tij ishte se bitcoin është e lejuar në parim, pasi është pranuar nga një shumëllojshmëri e gjerë e tregtarëve globalë.

Alesia Bami