Wi-Fi nuk është më i sigurtë, thyhet protokolli WPA2
14:50 | 18 Tetor 2017

Lajme të këqija vijnë sa i përket sulmeve ose kërcënimeve, të cilat nuk ndalojnë në internet, ndërsa kjo e fundit është mjaft serioze.

Në fakt, është thyer protokolli WPA2, pavarësisht se është i mbrojtur me enkriptim dhe ishte dashur të jetë i pathyeshëm. Sulmi është quajtur KRACK (Key Reinstallation Attacks). WPA2 është i vjetër 13 vjet dhe teknologjia ka avancuar aq shumë në të gjitha drejtimet dhe hakerët kanë gjetur mënyrën për të thyer mbrojtjen e tij.
Aurela Hoxha