Vitaminat dhe mineralet që nxisin metabolizmin
13:55 | 01 Gusht 2018

Metabolizmi është procesi që trupi përdor për të tretur ushqimin dhe për të mbështetur funksione të ndryshme. Ajo që njerëzit hanë, duke përfshirë vitaminat dhe mineralet, ndikon në metabolizmin e tyre.

Një metabolizëm më i shpejtë djeg kalori më shpejt se një më i ngadalshëm, duke zvogëluar gjasat që një person të shtojë në peshë. Natyrisht, metabolizmi i një personi ngadalësohet derisa sa plaket.

Disa vitamina dhe minerale mund të ndihmojnë që metabolizmi të funksionojë në mënyrë efektive. Ndërsa shtesat mund të ndihmojnë, ushqimet e plota janë burimi më i mirë i vitaminave dhe mineraleve, transmeton Indekslonline.

Pesë vitaminat dhe mineralet më të mira për ruajtjen dhe rritjen e funksioneve të trupit, duke përfshirë metabolizmin dhe mbështetjen e kontrollit të mirë të peshës, janë si më poshtë:

Vitaminat B, vitamina A, kalciumi, hekuri, magnezi.

Vildane Zeneli