“Vatra”: Serbia nuk po i respekton marrëveshjet e nënshkruan nga vet ajo

0
Kadriu tha se këta të diplomuar fillimisht duhet të bëjnë nostrifikimin e diplomave të tyre në institutet ndërkombëtar “Spark”, institut i caktuar nga Bashkimi Evropian për ta kryer ketë pune.

Studentin nga Kosova Lindore po e ndjekin të njëjtën procedure të sugjeruar nga Bashkimi Evropian, Beogradi, Prishtina, duke nostrifikuar diplomat në ketë institute e qe ky institut është caktuar nga marrëveshjet e arritura mes Serbisë e Kosovës me insistimin(garantimin) e Bashkimi Evropian për të kryere ketë procedurë.

Edhe pse po kryhet kjo procedure nga ketë të diplomuar prapë këto diploma nuk po njihen nga pala serbe dhe ky nostrifikim nuk po konsiderohet legal.

Të diplomuarve Luginas, ju kërkohet që të bëjnë të njehte gjë në institutet e Beogradit ku kjo Procedurave është shume mundimshme për të arritur gjer tek nostrifikimi i diplomave të universiteteve të Kosovës dhe Maqedonisë.

Fillimisht ju kërkohet pagës afro 600 euro për ta bërë një procedure të tille, të hynë në provime shtesë edhe pse kane diplomuar e qe ne fakt i bien mos respekt i marrëveshjes se Brukselit, nënçmim i diplomave të shteteve përkatëse nga pala serbe tha Kushtrim Kadriu zëdhënës i Lëvizjes “Vatra”./rajonipress/

 

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »