Ushtria Serbe, patrollon rrugën e fshatit Konçul, rrugë kjo që lidhë Kosovën me Serbien (Video)
14:57 | 21 Mars 2016
Forcat e ushtëris Serbe në këto dy ditët e fundit kan shqetsuar banorët e fshatit Konçul, dhe kalimtarët e rastit pasi jan par duke patrolluar rrugën kryesore që lidhë Kosovën me Serbien. Vizitorët e portalit BujanociNet, kan dërguar videot në adresën e portalit tonë si adresë e vetëme që publikon gjith brengat e qytetarëve të Komunës së Bujanocit ku kan treguar se ndjehën të shqetësuar kur shofin forcat ushtarake Serbe duke patrolluar rrugën e fshatit, një banor nga fshati Konçul edhe në mars të vitit 2013 ishin keqtrajtuar kur. ju ishin marrur të gjithë baktit dhe i kishin futur në ujë të ftohët të lumit bashk me banorin e fshatit Konçul, edhe tani banorët e Konçulit po ndjejn frigë se pse pikërisht forcat ushtarake po patrollojn rrugët kurse rrugët i takojn Policis Serbe për të patrolluar e jo forcat ushtarake, në muajin Mars të vitit 2013 ishte mbajtur një protestë kundër ushtries Serbe, duke kërkuar që ushtria Serbe të qëndroj larg pronave private dhe fshatrave Shqiptare, BujanociNet ju publikon Videon e ushtries Serbe duke patrolluar në fshatin Konçul afër xhamis së fshatit dhe videon e protestave gjat muajit Mars të vitit 2013./BujanociNet/ https://www.youtube.com/watch?v=mtsgGOqmgwQ https://www.youtube.com/watch?v=TZXFiUQwARg https://www.youtube.com/watch?v=dtH0JXKdXuA

Alesia Bami