Ushqimet që pastrojnë trupin nga nikotina
14:52 | 11 Dhjetor 2017

Nikotina është kimikati nga i cili përbehet cigarja, e cila njëherësh cilësohet si një kimikalet më problematike për njeriun që tymoset nga njerëzit me shekuj. Nikotina mund të bllokojë qelizat nervore dhe ato të muskujve nga funksionimi i duhur. Nikotina mund të rrisë edhe rrahjet e zemrës, presionit e gjakut, si dhe ndikon në rritjen e gjasave për atak kardiak. Megjithatë, nëse pini duhan, është e mundur të largoni nikotinën nga sistemi duke ngrënë ushqime të caktuara. Këto janë disa prej tyre: Brokoli Qepa Avokado Uji Spinaqi Lëngu i karotës Portokalli Limoni Molla Kivi Të tjera fruta që përmbajnë vitaminën C.
Aurela Hoxha