Ushqimet që dëmtojnë dhëmbët
14:52 | 14 Dhjetor 2017

Nuk ka person që dëshiron të ketë buzëqeshje të bukur, por disa ushqime në mënyrë sekrete ndryshojnë ngjyrën e dhëmbëve tanë. Për të ulur ndikimin e tyre negativ nevojitet t’i njohim këto ushqime dhe t’i konsumojmë në mënyrë të matur, por edhe që menjëherë pas konsumimit t’i pastrojmë dhëmbët. Këta janë fajtorët kryesorë për ndryshimin e dhëmbëve tanë. Trangujt Acidi nga trangujt mund të dëmtojë smaltin dhe të ndikojë në ndryshimin e ngjyrës së dhëmbëve. Kafja dhe çaji Adhuruesit e kafesë dhe çajit mund të përfundojnë me dhëmbë të verdhë, sidomos nëse e teprojnë me konsumimin e këtyre pijeve të dashura. Salca e domateve Domatja ka acid, por edhe ngjyrë intensive e cila mund të shkaktojë errësimin e ngjyrës së dhëmbëve dhe dëmtimin e tyre.
Aurela Hoxha