Universiteti “Ata Turk” i ofron bashkëpunim kulturorë komunës së Bujanocit

0

Dy profesor nga Univerzitetit “Ata Turk” në Truqi kanë qëndruar në Bujanoc ku janë takuar me kryetarin e komunës së Bujanocit dr. Nagip Arifi dhe shefin e kabinetit Arbër Pjaziti.

muki 3

Profesorët nga shteti Turk qëndruan në Bujanoc për të prezentuar një projekt në fushën e kulturës për komunat e Bujanocit dhe të Sanxhakut. Sipas shefit të kabinetit të kryetari Arbër Pajazitit komuna e Buajnocit e ka pranuan këtë bashkëpunim me shtetin Turk, Projekt i cili u prezantua nga profesorët ka të bëjë me çështje kukturore. Sipas Pajazitit është një kënaqësi e veçant që i ofrohen projekte nga fusha e kulturës edhe komunës së Bujanocit të cilët janë të mirëseardhur. Shteti Turk dhe komuna e Bujanocit për nga doket dhe zakonet kanë një ngjajshmëri siç thot një proverb edhe pse trupat janë larg dëshira është e nejt, andaj ndjehem krenar që sot gjendem në Bujanoc për të shpalosur projektin i cili do ti kontribuoj kulturës së këtij vendi, tha profesori Ahmet Selim Dogan nga univerziteti Ata Turk në Turqi. “Jamë krenar që ndodhem sot në Bujanoc edhe pse me kilometra të tëra jemi larg njëri tjetrit nuk mungon dëshira për të investuar këtu asnjëher” u shpreh profesroi Dogan. muki 5Ai gjithashtu ka potencuar se, “kjo është një përgjegjësi e jona pasi që na është besuar nga ambasadori i Turqisë të kontribuojmë në kulturë sidomos shoërit kulturor artistike dhe grupet folklorike burimore” Me vite shqoërit tuaja artistike përformojnë në shtetin turk dhe ansajelltas që tani e tutje vetëm se do të shpeshtohen këto vizita. Shoqërit kulturore artistike që veprojnë në Komunën e Bujanocit kanë performuar me valle traduicionale në Turqi mirëpo profesori Ahmet Selim Dogan tha se, përveç që kamë parë kutlurën tuaj tani jamë më afër dhe mund edhe të shijojnë edhe ushqimet tuaja tradicionale që ngjasojnë me ato turke./BujanociNet/

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »