Twitter përdor strategji të re kundër përdoruesve agresivë
15:29 | 16 Maj 2018

Kompania njoftoi se në të ardhmen, postimet në Twitter me fyerje ose ngacmim do të bllokohet.

Tweets-at e përdoruesve të ngarkuar negativisht janë shtyrë më thellë në rezultatet e kërkimit dhe bisedat, shpjegoi shërbimin e mesazhit të shkurtër të martën.

Në testet fillestare, numri i postimeve të Twitter për kërkime ka rënë për katër për qind dhe në bisedat për tetë për qind, tha ai. Twitter – dhe platforma të tjera online – ka kohë që Twitter akuzohet se nuk bën mjaftueshëm për fyerje, ngacmim dhe urrejtje.

Dhe duke marrë parasysh këto kërkesa nga përdoruesit e saj, tashmë Twitter duket se do të lëviz më shumë në këtë drejtim duke mos lejuar që Twitter të kthehet në një rrjet social ku shpërndahet dhuna dhe urrejtja.

 

Atalanta Kërçyku