Terroristët shtrembërojnë Kur’anin për të arsyetuar dhunën

0

Myftiu i madh i Egjiptit thotë se terroristët i keqinterpretojnë rreth 50 ajete të Kur’anit për të justifikuar veprimet e tyre të dhunshme.

auto_hoxha1416596579

Duke iu drejtuar një numri të rinjve egjiptianë në Kajro të dielën, Shavki Ibrahim Allam tha se të kuptuarit e fesë i grupeve terroriste është seriozisht me të meta, raportoi website al-Javm el-Sabi.

Ai nënvizoi se dijetarët me njohuri fetare duhet të jenë ata që interpretojnë Kur’anin dhe Sunetin e Profetit të Shenjtë, Muhammedit (a.s.).

Ndërsa, Myftiu egjiptian flet për interpretimin e shtrembëruar të Kur’anit, disa grupe terroriste, si i ashtuquajturi Shteti Islamik në Irak dhe Levant (ISIL) kanë shkuar një hap më tej paturpësisht dhe pohojnë se disa ajete të Kur’anit duhet të lihet jashtë, transmeton mediaelire.net.

Në verë, ISIL tha se ka vendosur të lërë jashtë disa ajete të Kur’anit të cilat ISIL-i i konsideron të jenë të shtrembëruar. Grupi ekstremist thuhet se tha se ajetet janë shtrembëruar nga disa hoxhallarë në mënyrë që t’i shërbejë axhendës së  e tyre politike.

El-Kafirun (Jobesimtarët) dhe ajeti i Tat’hir (pastrimit) në Suren El-Ahzab janë ndër pjesët e Kur’anit që ISIL dëshiron t’i heq.Grupi Takfirist pretendon se ai kërkon të pastrojë Islamin dhe e bëjnë atë të pastër përsëri.

ISIL erdhi në qendër të vëmendjes kur militantë që i përkasin grupit terrorist mori kontrollin e qytetit irakian të Mosulit më 10 qershor, i cili u pasua nga rënia e Tikritit, që ndodhet 140 kilometra (87 milje) në veriperëndim të Bagdadit.

ISIL-i ka kryer krime të tmerrshme kundër popullit të Irakut, Sirisë dhe Libanit.

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »